Sete varer

Mest solgte

Kontakt mig på telefon 25343333.
Hurtig levering 1-2 hverdage med PostNord pakke
Fragt pris brev 5,- Pakke fra 35 Kr.
Ørkenrose "White" Vis større
Tilbage

Ørkenrose "White Cloud"

ØRKENROSE-519

Adenium obesum Ørkenrose "White Cloud"

Pakken indenholder 5 frø.

 

Flere detaljer

DKK 9,95 inkl. moms

Denne vare er ikke længere på lager

 •  

  Adenium obesum "White Cloud"

   

  Generelt om Ørkenrose ( Adenium Obesum):

   

  Denne smukke plante findes vildtvoksende i det østlige Afrika og sydlige Arabien, men vi kan bruge den til at pryde vore hjem og om sommeren kan den stå ude.
  Den kraftige stamme kan oplagre vand igennem længere tid, så den kan modstå lange perioder uden vand. Planten behøver ikke regelmæssig pasning, så man kan rolig rejse fra den i et par uger og er derfor en ideel stueplante til dig der glemmer at vande potteplanterne. Det er en utrolig hårdfør stueplante. Den må dog ikke overvandes og man bør vande den i en underskål, da stammen kan rådne hvis man vander på roden af stammen.

  Ørkenrosen er både et smukt og eksotisk bekendsskab. Dens overdådige flor af blomster og dens kraftige stamme er et spændende indslag i vindueskarmen. Den kan blive mere end 1½ meter høj og temmelig bred. Den kraftige stamme, de knudrede rødder giver planten et flot, skulpturelt udseende - ikke mindst når den er fuldt udvokset. Blomsterne kan have mange farver, men mest almindelige er de røde, over rosa til hvid. Man kan dog ikke altid garantere, at blomsterne får nøjagtig den samme farve som moderplantes, når den plantes fra frø. Den trives bedst i et sydvendt vindue med direkte sol eller i en havestue med masser af sol og varme.

  Om sommeren kan den stå ude på en plads fuld af sol. Den tåler helt op til 40 graders varme. Som andre sukkulenter skal den i vækstperioden (marts/april til september) vandes moderat og gødes regelmæssigt. Om vinteren opbevares den ved 14-18 grader og vandes og gødes meget sparsomt. Den kan smide bladene i vinterhalvåret, men nye kommer frem igen om foråret. I marts/april hæves temperaturen til 18-24 grader.

   

  Lav selv din ørkenrose

   

  Det er ikke svært selv at lave sine ørkenroser. Der er dog tre ting man skal have styr på inden frøet sættes i jorden.

  #   jorden skal indeholde 25% kokos- eller lecagranulat. Hvis jorden er for klæg, vil frøene rådne og ikke blive til noget.

  #   jordtemperaturen skal være 24-30 grader. Brug evt. varmemåtte.

  #   luftfugtigheden skal være 60-65 %, altså den skal være høj.

   

  Fyld jord i en bakke (husk der skal være huller i bunden) Jorden skal være fugtig, men ikke for våd. Frøet skal sættes lodret i jorden og skal kun lige dækkes af et tyndt lag jord. Sæt plastic over bakken for at bevare fugtigheden. Frøene vandes nedefra dagligt og vandes/sprayes ovenfra hver 3. dag. Når planten er spiret frem (i løbet af én til to uger) må der kun vandes nedefra. Bakken placeres varmt 27-29 grader evt. på en varmemåtte eller under plantelys. Efter en måneds tid, når planten har 6 blade, er den stor nok til at blive plantet i en potte.

  Lad være med at så dem i vinterhalvåret, for så bliver de ikke til noget, med mindre du bruger plantelys.
  Ørkenrosen kræver meget lys, så de har brug for tilskudslys.
  De små kimplanter vokser meget hurtigt og i løbet af en måned eller to, er de allerede store.
  De kan under optimale forhold blomstre indenfor to-tre år. Nogle endda før.