Sete varer

Mest solgte

Kontakt mig på telefon 25343333.
Hurtig levering 1-2 hverdage med PostNord pakke
Fragt pris brev 5,- Pakke fra 35 Kr.
"Cosmic purple" Økologisk gulerod Vis større
Tilbage

"Cosmic purple" Økologisk gulerod

ØK-817

"Cosmic Purple" er en forholdsvis ny sort. Den er fra 2005 og har en flot lilla farve på ydersiden og orange på indersiden. Farven bliver kraftigere efterhånden som gulerødderne vokser.  "Cosmic Purple" er mellemlange gulerødder, 15-20 cm, og har en ret sød, let krydret smag. 

100-200 frø

Flere detaljer

DKK 13,95 inkl. moms

Denne vare er ikke længere på lager

 • "Cosmic purple" Økologisk gulerod

  Kilde DR.dk Skrevet af: Lars Jacobsen

  Fakta om Gulerod

  Gulerod, Daucus Carota, har været nævnt i danske skrevne kilder flere hundrede år tilbage i tiden. Gulerod har været almindeligt dyrket i Danmark i over 100 år. Den dyrkede gulerod stammer oprindeligt fra Nordindien.
  Hvide med lilla menes at være den mest oprindelige gulerodsfarve. Siden fremkommer gule gulerødder, helt hvide gulerødder og først noget senere orange og orangerøde. Der er en meget stort sortsudvalg, hvad man vil kunne forvisse sig om fx ved en rundtur på nettet.

  Tegning i gammel bog af forskellige gulerodssorter. Fra venstre: Hvid Belgisk, Gul Champion. Yames, Stenballe.

  Såtid
  Gulerod sås på blivestedet i april. De kan være en god ide at dække jorden før og under spiring, med plastic eller fiberdug da det fremmer en god spiring. Eventuelt kan ukrudtskimplanter svides af med en gasbrænder lige før gulerødderne kommer op af jorden. Der går mindst en uge- til tider mere end 2 - før gulerødderne spirer frem efter såning. Gulerødder kan i øvrigt sås til sidst på sommeren. Ved sen såning kan det være fornuftigt at vælge de såkaldte sommergulerødder med kort udviklingstid. Man kan også så gulerødder i september og lade dem overvintrer til tidlig høst det kommende forår.
  Ved såning sidst i april vil de første små gulerødder kunne høstes engang i juli.
  Steder i havebrugslitteraturen er det nævnt at tidlig såning (marts-april) øger risikoen for mange revnede gulerødder, sammenlignet med senere såning (maj-juni)

  Plantetæthed
  Afstand mellem gulerodsrækkerne kan være 20 -30 cm. Pr. meter skal der være 50 planter - til gulerødder af almindelig størrelse. Kæmpegulerødder sås med noget større afstand og udtyndes yderligere efter behov.

  Jord, vand, næring
  Langt  de fleste grønsager skal dyrkes på arealer der ligger i sol hele eller det meste af dagen - gulerødder er ingen undtagelse.
  Gulerødder er ikke specielt næringskrævende. Har man en almindelig god havejord behøver man ikke tildele gødning specielt til gulerodsarealet.
  Gulerodsdyrkning kræver en jord der er let og løsnet dybt. En svær lerjord er bestemt ikke velegnet.
  Kun i tilfælde af længere tids tørke kan det blive nødvendigt at vande gulerødderne. Hvis man vander skal der vandes grundigt - sjatvanding er ikke velegnet.

  billigGro > Økologisk frø > økologisk grøntsagersfrø