Kontakt mig på telefon 25343333.
Hurtig levering 1-2 hverdage med PostNord pakke
FRAGT PRIS BREV 10,- PAKKE FRA 45 KR.
 • Forvandl din have med vores eksklusive udvalg af chilifrø! Fra mild til vild, vores sortiment tilbyder en bred vifte af smagsoplevelser. Dyrk dine egne saftige chilier og tilføj et strejf af krydderi til dine retter. Perfekte som personlig nydelse. Gå på opdagelse i smagens verden – dyrk dine egne chilier i dag
Chilifrø

Underkategorier

 • Mild Chili frø

  MILD CHILI FRØ

  Mild chili er til dem der godt vil have lidt smag i deres mad uden det er for stærkt.
  Jeg har delt chilifrøene op så du kun vil finde dem der har smag og ikke er så stærke. Du kan ligeledes finde en så-vejledning på hver af de respektive chili.

  Jeg dyrker frøene frem selv så uden at love for meget er det nok danmarks bedste kvalitet inden for chilifrø.

  _split_

  Mild chili frø tilbyder ikke kun en smagsfuld oplevelse, men de bringer også sundhedsmæssige fordele til bordet. Her er nogle af de potentielle sundhedsfordele ved at inkludere milde chilier i din kost:
  1. Rig på Vitaminer og Mineraler:

   • Mange milde chilier er en god kilde til vitaminer som A, C og K samt mineraler som kalium og folat, hvilket er vigtigt for kroppens sundhed og funktion.
  2. Antioxidantrig:

   • Chilier indeholder antioxidanter, såsom capsaicin, som kan bidrage til at bekæmpe oxidative stress og beskytte kroppens celler mod skade.
  3. Metabolismefremmende Egenskaber:

   • Capsaicin, der findes i chilier, har vist sig at have metaboliske fordele, herunder at øge stofskiftet og fremme vægttab.
  4. Smertelindring:

   • Capsaicin har også smertelindrende egenskaber og bruges nogle gange topisk i cremer og salver til at lindre smerte og ubehag.
  5. Fordøjelsesstøtte:

   • Mild chili kan have gavnlige virkninger på fordøjelsessystemet ved at fremme produktionen af mavesyre og forbedre fordøjelsen.
  6. Forbedret Hjerte-Kar-Sundhed:

   • Nogle studier antyder, at forbruget af chilier kan have positive virkninger på hjerte-kar-sundheden ved at sænke blodtryk og kolesterolniveauer.
  7. Immunsystemsstøtte:

   • Vitamin C-indholdet i milde chilier kan bidrage til at styrke immunsystemet og beskytte kroppen mod sygdomme.
  8. Blodsukkerkontrol:

   • Nogle undersøgelser antyder, at chiliindtagelse kan hjælpe med at regulere blodsukkerniveauer, hvilket kan være gavnligt for personer med diabetes.
  Det er vigtigt at bemærke, at virkningerne kan variere fra person til person, og at moderation er nøglen. Hvis du har sundhedsmæssige bekymringer eller spørgsmål, er det altid bedst at konsultere en sundhedsperson før ændringer i din kost.

 • Middle Chili frø
  • MIDDEL CHILI FRØ

   I denne kategori vil du finde de middel stærke chili. For den utrænede chili spiser vil mange alligevel virke stærke. Personligt selv synes jeg at det er en dejlig smagsforstærker til mad. Chili kan bruges som en form for slankemiddel, da det vil ændre dit stofskifte og forhøje din forbrænding. Din mæthedsfornemmelse vil også indtræffe hurtigere. 

  _split_

  Der findes rigtig mange chili frø, med forskellig styrke og smag. Her finder du et stort udvalg af chili frø som bliver til de flotteste og bedste chili planter. Jeg sætter en stor ære i at de udvikler sig rigtig og at de er 100% spire frisk. Og der er er kun en måde jeg kan sikre mig det på, det er ved at frem drive chili frø selv. Jeg får moder frøene til chili planterne fra hele verden, især fra Asien og USA.
  Ved og lave frøene til chili selv undgår jeg at vurdere om leverandøren er ok, eller om han er fuldstændig ligeglad, og kun tænker på penge.
  Der er rigtig mange måder at så chili frø på. Du finder min så-vejledning under hver type chili frø. 
  Jeg er sikker på, jeg har de bedste og billigste chili frø.

 • Stærk Chili frø

  STÆRK CHILI FRØ. Disse chilier skal man generelt tage sig i agt for, da det for nogen kan være en voldsom oplevelse.
  _split_
  En lille advarsel - stærk chili kan give forhøjet blodtryk og puls, derfor skal man bruge en tilvænningsperiode hvor man går fra milde chili og langsomt trapper op til de stærke. Jeg valgte at starte op med long slim middel chili som også i dag er en af mine fortrukne. Efter at jeg blev vant til den middel stærke chili startede jeg på Pip pip chilien. I dag har jeg været igennem en tilvænningsperiode og kan derfor klare en skorpion Chili. Men det har taget mig mere end to år at komme dertil.
   

  Lav selv chilipulver

                    chili frø chilipulver

  Chilipulver er meget nem at fremstille. Jeg har købt en el-kaffekværn i Føtex til 179,- Den er rigtig god. Jeg tager den tørre chili og kommer i. Hvis det er en stærk chili anbefaler jeg at man finhakker den. I så fald er det meget nemt at fordele det i for eksempel en gryderet. De chili der er middel kan for nogen virke meget stærke. Hvis man finder dem for stærke kan man også her løse det ved at finhakke dem. Andre vælger at grovhakke dem som det chilipuvver man får i det lokale pizzebruger typisk chili pulver med styrke 5 til 6 Chili er et helt fantastisk slanke middel. Chile øger forbrændingen hvilket viser sig ved at man sveder meget.

  Chili frø chilifrø

  Sæson 2017 har været meget mærkelig ren vejrmæssig, der er ikke kommet mange chili frø. Nogle Chili planter er simpelthen gået ud, men naturligvis er der nogle der har overlevet, som jeg har taget frø fra
  blandt andet den orange habanero chili. Det kan være svært at beskrive smagen af de helt stærke chilier, som den orange habanero er. Jeg har testet den i suppe og en krydret ret.

  Derfor smager chili stærkt 

  Fra videnskab.dk

  Rød peber, chili, snackpeber, cayennepeber og paprika er tæt beslægtede, men smager vidt forskelligt. Få den videnskabelige forklaring bag peberfrugternes styrke her

  Al peberfrugt har sit ophav i latinamerikanske sorter, som blev dyrket af indianerne i århundreder før opdagelsen af Amerika.

  Det hævdes, at Christoffer Columbus lærte ’den nye verdens’ peber at kende i 1493, hvilket åbnede for et gastronomisk eventyr, der spredte sig rundt om Jorden med en ihærdighed, der ikke er set siden.

  Slægten peberfrugt omfatter i dag betydningsfulde handelsvarer som grøntsagerne rød peber, grøn peber og snackpeber og krydderierne cayennepeber, chili og paprika.

  Den ungarske ret goulash indeholder paprika, som er tørret og pulveriseret peberfrugt af en særlig sort, der blev skabt af ungarske planteavlere.

  Den mexicanske ret chili con carne, som i al sin enkelthed består af oksekød, chili og olie, serveres i dag over hele Jorden. Retten blev i den kinesiske provins Sichuan gjort stærkere og omdøbt til hot pot. I 1960erne blev sødt-smagende rød peber udbredt som grøntsag her i landet. Siden er en lang række spændende sorter dukket op – også de stærkt-smagende chili.

  Den stærke smag

  Den stærke smag i peberfrugt skyldes alkaloidet capsaicin. Stoffet er ikke ligeligt fordelt i frugten; den højeste koncentration findes ofte i placenta eller frøstolen, der sidder som lister på indersiden af frugten og hæfter frøene i lange rækker.

  Capsaicin er ganske stabilt og går ikke tabt ved fremstilling af blandt andet tabascosauce, som består af massakreret chili, salt og vineddike lagret på egetønder i tre år. Stoffet kan sågar bevare sin virkning gennem tarmsystemet, så rent faktisk svier en chili to gange.

  Fakta

  Slægten Capsicum, på dansk peberfrugt, omfatter 35 arter.

  Blomsten er hvidlig og stjerneformet, ofte med syv kronblade, hvilket er usædvanligt blandt natskygger.

  Frugten udvikler et hult bær, som er dækket af en tynd, voksagtig hud.

  Peberfrugt må ikke forveksles med ægte peber, der stammer fra en indisk slyngplante.

  På syriske markeder forhandles peberfrugter, som af form og størrelse ligner snackpeber, der kendes fra de danske supermarkeder, men den handlende i Syrien kan ikke vide sig sikker på, om der købes søde eller stærke frugter.

  De ligner nemlig hinanden til forveksling og ligger blandet i samme kasse. Genetisk set må nogle frugter bære anlæg for stærk smag, mens andre har anlæg for sød smag.

  Nedarvningen af den stærke smag

  Undersøgelser har vist, at genet for stærk smag dominerer, og at den stærke smag nedarves efter klassisk mendelsk arvegang. Det betyder, at frø fra forældreplanter med stærke peberfrugter kan spire til planter med enten stærke eller søde frugter.

  Har begge forældreplanter derimod søde frugter, vil deres afkom altid danne søde frugter. Sagen kompliceres af, at forskere har opdaget, at flere gener har effekt på peberfrugtens smag. Det kan betyde, at et gen producerer et stof, som er nødvendigt for, at et andet gen har en effekt på frugtens stærke smag.

  Erfaringer fra drivhuse med både stærke og søde sorter, som får lov at krydse indbyrdes og tilfældigt, har vist, at næste generation danner planter med middelstærke frugter. Hvis den tilfældige krydsning fortsætter år efter år, vil andelen af middelstærke frugter øges i nogle generationer.

  C-vitamin og citronsyrecyklus

  En forklaring kan være, at dyrkede peberfrugter ligesom kartoffel og tomat er polyploide. Det vil sige, at de har flere sæt overskydende kromosomer. Ind til en grænse gælder det, at flere kromosomsæt betyder flere pladser til gener med virkning på smagen.

  Peberfrugternes høje indhold af C-vitamin blev opdaget af den ungarsk-amerikanske biokemiker Albert Szent-Gvörgvi i 1932. Med C-vitamin udvundet fra peberfrugter opstillede han forsøg, som klarlagde vitaminets betydning for citronsyrecyklus, der er en grundlæggende biokemisk proces i den levende celle. Opdagelsen gav ham nobelprisen i medicin og fysiologi i 1937.

  Peber: Capsicum annuum

  Peber har i århundreder været kulturplante verden over og rummer sødtsmagende sorter som rød peber, grøn peber, spansk peber og snackpeber og mere eller mindre stærktsmagende sorter som paprika og aleppopeber.

  Det videnskabelige navn annuum betyder enårig og hentyder til, at kulturplanter har en enkelt vækstsæson. Udvikler peber sig frit og under frostfrie vilkår, er den flerårig og busklignende.

  Habanero: Capsicum chinense

  Habanero ligner en rød peber i miniformat. Den er 3-6 cm lang, først grøn, siden gul, orange og rød. 1800-tallets botanikere anså den fejlagtigt for at stamme fra Kina og kaldte den derfor Capsicum chinense, som kan oversættes til kinesisk peberfrugt.

  Undersøgelser viste siden, at planten stammer fra Yucatanhalvøen i Mexico. Habanero er i dag udbredt som kulturplante over hele den tropiske og subtropiske verden og benyttes i madlavning. Den er meget stærk og skal anvendes med varsomhed. Habanero ses sjældent på det danske marked.

  Chili: Capsicum frutescens

  De lange, tilspidsede frugter er først grønne. Siden modner de i grønne, gule, hvide, auberginefarvede eller røde nuancer. Grænsen mellem chili og habanero er uskarp, og chili anses for at være ophav til habanero.

  En varietet sælges som prydplante på grund af de opretstående frugter med farverige modningsmønstre. Arten omfatter spiselige sorter som cayennepeber og tabascopeber.

  Chili anvendes inden for alternativ medicin mod influenza og infektioner. På gigtforeningens hjemmeside angives chili som et smertelindrende middel mod leddegigt og slidgigt. Desuden skal chili øge sexlysten.

 • Alle chili frø

  Her kan du se mit store udvalg af chili frø. Billiggro har Danmarks bedste chili frø og billigste FRAGT fra kun 10 KR....Chili er min største passion....

  _split_ 


  Hvis du har spørgsmål vil jeg meget gerne hjælpe blot ring til 25 34 33 33 

Chilifrø Der er 96 varer.

pr. side
Viser 1 - 75 af 96 varer
 • Mig og mine chilifrø

 • Har du en lige så stor passion for at dyrke dine egne chilier som mig, er du kommet til det rigtige sted, hvis du skal købe chilifrø. Jeg dyrker de enkelte sorter selv fra importerede moderplanter. Så er jeg sikker på, at du får friske og spiredygtige chilifrø fremavlet af en producent, der tager chilidyrkning alvorligt. Så køb chilifrø her med Danmarks billigste forsendelse: Fra Kun 10 kr.

  Chili står stærkt herhjemme. Ikke mindst på grund af de navnkundige videoer med Chili Klaus. De bragte for alvor chilierne på danskernes radar og åbnede op for, at vi også herhjemme fik øjnene op for det store, rigt varierede udbud af chilier, der findes.

  Selv har jeg været passioneret chilidyrker i mange år. Derfor ved jeg også, at der kan være stor forskel på kvaliteten af chilifrø. For ikke alle producenter går lige så meget op i kvaliteten af de chilifrø og deraf følgende chiliplanter, som de sælger.

  Så efter en del skuffelser, har jeg udvalgt nogle få, nøje gennemprøvede og troværdige udenlandske leverandører, som jeg køber moderplanter hos. Herfra høster jeg frøene, så du kan købe chilifrø i en kvalitet, du ikke finder andre steder – med Danmarks billigste pris på forsendelsen.

  Udvalget er stort og varieret. Hos BilligGro finder du chilier i alle farver, alle størrelser, alle former og næsten alle styrker – lige fra de almindelige chilier du kender fra butikkerne, og til nogle af verdens absolut stærkeste chilier, der ligger godt over middel på Scoville-skalaen. Derom  senere.

  • Sådan sår du dine chilifrø

  Ønsker du selv at dyrke dine egne chilier, kræver det naturligvis nogle gode, spiredygtige frø. Dem har du allerede sikret dig, ved at handle hos BilligGro.

  Skal du give dine nye chilier den bedste start på livet, skal du forkultivere dem indendørs eller i et drivhus med god varme. Samtidig er det vigtigt at sørge for en god luftfugtighed. Det kan du gøre ved f.eks. at købe et lille minidrivhus, der kan stå i vindueskarmen. Her kan du sætte frøene og så vande dem regelmæssigt Du kan også så frøene i en urtepotte, som du dækker over med noget madfilm, indtil planterne er spiret frem og er vokset op til madfilmen. Når du vander jorden med frøene i starten, er det en god ide at bruge en vandforstøver. Eller have en spreder på vandkanden, hvis du har sået dine chili ud i et rigtigt drivhus allerede fra starten. En vandstråle kan nemlig nemt ødelægge rødder og spæde spirer.

  • Sørg for varme, sollys og god luftfugtighed

  De fleste chilifrø er relativt lang tid om at spire. På de hurtigste sorter kan du se de første spæde spirer efter en uges tid, mens det tager op til 6 uger eller mere, inden der kommer spirer på de langsomste af sorterne.Når først spirerne er kommet op, skal du sikre dig både høj luftfugtighed, god varme og direkte sollys. Så find den mest solrige vindueskarm i huset til dine chilifrø, eller så dem i den sydvendte del af drivhuset.

  • Vand jævnligt, mens chiliplanterne er små

  Indtil dine nye chiliplanter har fået 4-6 blade ud over kimbladene, skal du sørge for at vande dine chilier jævnligt. Jorden må ikke tørre ud. Omvendt må det heller ikke soppe med vand omkring planterne. Det hæmmer væksten, eller kan ligefrem kvæle rødderne.                                                                                                                                        Først når planten har mere end 6 blade ud over kimbladene, kan du risikere at lade jorden tørre en lille smule ud mellem hver vanding.

  Når rødderne fra planten har vokset sig ud gennem hullerne i urtepotten eller ud gennem bunden på såbakken, er dine chiliplanter klar til at blive sat ud på det sted, hvor de skal gro. Det kan være i større krukker, der så kan sættes ud i drivhuset eller udestuen – eller udendørs, hvis du har en god, solrig plet i haven med godt læ og er sikker på, at nattefrosten er væk for i år.

  • Tør eller frys chili

  Når planten har vokset sig stor og har modne chilipebre klar til høst, kan du naturligvis bruge dem i dine madretter me det samme – eller snuppe dem som en lækker, men oftest stærk snack. Ja, du kan naturligvis også optage dine egne Chili Klaus-videoer med ungerne og dem af de besøgende, der er modige nok.                                                          Men skal du have gavn af dine egne chilier frem til næste høst, skal du enten fryse dem ned eller tørre dem.

  • Frysning af chili

  Generelt skal du kun fryse chilier med tykt skind. De kan nemmere klare nedfrysningen og den efterfølgende optøning. Tjek altid, at de chilier du fryser ned, er helt modne, sunde og raske. Er der bløde eller farvede pletter, er de hverken fryse- eller tørringsegnede.

  Vælger du at fryse chilierne ned, er det en god ide først at skylle og rense dem for kerner og skillevægge, før du lægger dem i fryseren. Nogle chilisorter bliver nemlig lidt mere skrøbelige ved optøningen. Så derfor er det nemmere at rense og ordne dem før nedfrysning end ved optøning. Det gør det også nemmere at komme dem i maden.

  Læg hver sort i en separat frostpose med tydelig angivelse af, hvilken sort der er i posen. Så ved du, hvor stærke de chilier er, som du tager op af fryseren.

  • Tørring af chili

  Chilier med tyndt skind er velegnede til tørring. Herhjemme skal tørringen foregå indendørs. For det bliver for koldt om natten og luftfugtigheden er oftest alt for høj udendørs, til at du kan tørre chilier.

  Træd en nål med en kraftig tråd og stik den gennem den tykke del af stilken på hver enkelt chili, som du skal have tørret. Du må ALDRIG stikke nålen gennem selve frugten. Den skal være intakt og hel.

  Når du er færdig, tager du nålen af tråden og binder en stor knude i hver ende af tråden. Slå en løkke på den ene ende af tråden og hæng nu chilierne op et tørt og varmt sted i huset, hvor der samtidig er god luftcirkulation. Luftcirkulationen sørger for, at chilierne ikke bliver dårlige, når de først er tørrede.

  Når chilierne er helt tørret ind, kan du vælge at knuse dem til nogle flager eller kværne dem til pulver. Derefter kan de hældes på lufttætte krydderi- eller patentglas, hvor de så kan opbevares, til du skal bruge dem i madlavningen.

  • Chili er sundt

  På grund af Chili Klaus er chili nok mest kendt for sin styrke. Men faktisk er chili også sundt og har været anvendt som lægemiddel i flere tusinde år. Og det er lidt af et vidundermiddel. For ifølge gamle husråd og lægebøger har chili været brugt til alt lige fra almindelige forkølelser, betændelser og tandpine over dårlig fordøjelse og andre maveproblemer (tror pokker) og til gigt og lammelser af forskellig art.

  I dag viser den nyeste forskning, at der rent faktisk er noget om chiliens medicinske effekt. Således er det blevet påvist, at chili kan dræbe visse typer af kræftceller og er godt for både blodtrykket, immunforsvaret og din evne til at holde den slanke linje. For chili både booster mavens forbrænding og sænker appetitten.

  • Chili smager godt

  Chili er dog nok mest anvendt som enten krydderi eller ingrediens i madretter – oftest gryderetter og supper. Mest kendt er nok chili con carne, der var den første af de mexicanske og sydamerikanske madretter, der vandt indpas herhjemme.

  Senere er der fulgt mange flere retter efter, hvor chili spiller en større eller mindre rolle. Ikke bare traditionelle mad- og grillretter, men også bagværk, desserter og forskellige smagsgivere.

  Sidstnævnte kan du selv producere, f.eks. i form af chiliolie. Køb en god olivenolie og skær en chili i den ønskede styrke i små stykker. Kom derefter chilien ned i olieflasken og lad den trække minimum et døgn – og gerne længere – før du bruger den. Olien passer perfekt til salater, varme retter eller andre steder, hvor der er brug for olie med chilismag.

  • Dragon Breath – verdens stærkeste chili

  Har du smagt en stærk chili selv, eller set nogle af Chili Klaus’ videoer, hvor diverse kendisser er døden nær eller brækker sig, efter at have smagt hans chilier? Så har du sikkert spekuleret på, hvad der er verdens stærkeste chili.

  Den hedder Dragon Breath og ligger styrkemæssigt langt, langt over nogle af de chilier, du kan købe herhjemme, og en hel del over styrken på den stærkeste chili, som Chili Klaus har serveret for en af hans kendis-gæster.

  På den særlige Scoville-skala, som anvendes til at angive styrken på chili, scorer den stærkeste chili fra en af hans videoer mellem 1.300.000 og 2.000.000. Dragon Breath ligger på omkring 2.480.000!

  Til sammenligning ligger en almindelig Jalapeño-chili af den slags, du kan købe i supermarkedet på omkring 2.500-5.000 på den samme skala. De stærkere Piri Piri og Habanero chili ligger på mellem 100.000 og 350.000.  Så Dragon Breath er bestemt ikke for tøsedrenge.

  Selv har jeg ikke en Dragon Breath i mit sortiment. Men flere af de chilier, du kan købe hos BilligGro ligger et pænt stykke over middel på Scoville-skalaen. Så du kan sagtens få udfordret dine smagsløg med chilifrø købt hos mig.