Kontakt mig på telefon 25343333.
Hurtig levering 1-2 hverdage med PostNord pakke
FRAGT PRIS BREV 10,- PAKKE FRA 45 KR.
  • Køb Danmarks bedste chilifrø her!
Chilifrø

Chilifrø Der er 91 varer.

pr. side
Viser 1 - 75 af 91 varer
  • Mig og mine chilifrø

  • Har du en lige så stor passion for at dyrke dine egne chilier som mig, er du kommet til det rigtige sted, hvis du skal købe chilifrø. Jeg dyrker de enkelte sorter selv fra importerede moderplanter. Så er jeg sikker på, at du får friske og spiredygtige chilifrø fremavlet af en producent, der tager chilidyrkning alvorligt. Så køb chilifrø her med Danmarks billigste forsendelse: Fra Kun 10 kr.

    Chili står stærkt herhjemme. Ikke mindst på grund af de navnkundige videoer med Chili Klaus. De bragte for alvor chilierne på danskernes radar og åbnede op for, at vi også herhjemme fik øjnene op for det store, rigt varierede udbud af chilier, der findes.

    Selv har jeg været passioneret chilidyrker i mange år. Derfor ved jeg også, at der kan være stor forskel på kvaliteten af chilifrø. For ikke alle producenter går lige så meget op i kvaliteten af de chilifrø og deraf følgende chiliplanter, som de sælger.

    Så efter en del skuffelser, har jeg udvalgt nogle få, nøje gennemprøvede og troværdige udenlandske leverandører, som jeg køber moderplanter hos. Herfra høster jeg frøene, så du kan købe chilifrø i en kvalitet, du ikke finder andre steder – med Danmarks billigste pris på forsendelsen.

    Udvalget er stort og varieret. Hos BilligGro finder du chilier i alle farver, alle størrelser, alle former og næsten alle styrker – lige fra de almindelige chilier du kender fra butikkerne, og til nogle af verdens absolut stærkeste chilier, der ligger godt over middel på Scoville-skalaen. Derom  senere.

    • Sådan sår du dine chilifrø

    Ønsker du selv at dyrke dine egne chilier, kræver det naturligvis nogle gode, spiredygtige frø. Dem har du allerede sikret dig, ved at handle hos BilligGro.

    Skal du give dine nye chilier den bedste start på livet, skal du forkultivere dem indendørs eller i et drivhus med god varme. Samtidig er det vigtigt at sørge for en god luftfugtighed. Det kan du gøre ved f.eks. at købe et lille minidrivhus, der kan stå i vindueskarmen. Her kan du sætte frøene og så vande dem regelmæssigt Du kan også så frøene i en urtepotte, som du dækker over med noget madfilm, indtil planterne er spiret frem og er vokset op til madfilmen. Når du vander jorden med frøene i starten, er det en god ide at bruge en vandforstøver. Eller have en spreder på vandkanden, hvis du har sået dine chili ud i et rigtigt drivhus allerede fra starten. En vandstråle kan nemlig nemt ødelægge rødder og spæde spirer.

    • Sørg for varme, sollys og god luftfugtighed

    De fleste chilifrø er relativt lang tid om at spire. På de hurtigste sorter kan du se de første spæde spirer efter en uges tid, mens det tager op til 6 uger eller mere, inden der kommer spirer på de langsomste af sorterne.Når først spirerne er kommet op, skal du sikre dig både høj luftfugtighed, god varme og direkte sollys. Så find den mest solrige vindueskarm i huset til dine chilifrø, eller så dem i den sydvendte del af drivhuset.

    • Vand jævnligt, mens chiliplanterne er små

    Indtil dine nye chiliplanter har fået 4-6 blade ud over kimbladene, skal du sørge for at vande dine chilier jævnligt. Jorden må ikke tørre ud. Omvendt må det heller ikke soppe med vand omkring planterne. Det hæmmer væksten, eller kan ligefrem kvæle rødderne.                                                                                                                                        Først når planten har mere end 6 blade ud over kimbladene, kan du risikere at lade jorden tørre en lille smule ud mellem hver vanding.

    Når rødderne fra planten har vokset sig ud gennem hullerne i urtepotten eller ud gennem bunden på såbakken, er dine chiliplanter klar til at blive sat ud på det sted, hvor de skal gro. Det kan være i større krukker, der så kan sættes ud i drivhuset eller udestuen – eller udendørs, hvis du har en god, solrig plet i haven med godt læ og er sikker på, at nattefrosten er væk for i år.

    • Tør eller frys chili

    Når planten har vokset sig stor og har modne chilipebre klar til høst, kan du naturligvis bruge dem i dine madretter me det samme – eller snuppe dem som en lækker, men oftest stærk snack. Ja, du kan naturligvis også optage dine egne Chili Klaus-videoer med ungerne og dem af de besøgende, der er modige nok.                                                          Men skal du have gavn af dine egne chilier frem til næste høst, skal du enten fryse dem ned eller tørre dem.

    • Frysning af chili

    Generelt skal du kun fryse chilier med tykt skind. De kan nemmere klare nedfrysningen og den efterfølgende optøning. Tjek altid, at de chilier du fryser ned, er helt modne, sunde og raske. Er der bløde eller farvede pletter, er de hverken fryse- eller tørringsegnede.

    Vælger du at fryse chilierne ned, er det en god ide først at skylle og rense dem for kerner og skillevægge, før du lægger dem i fryseren. Nogle chilisorter bliver nemlig lidt mere skrøbelige ved optøningen. Så derfor er det nemmere at rense og ordne dem før nedfrysning end ved optøning. Det gør det også nemmere at komme dem i maden.

    Læg hver sort i en separat frostpose med tydelig angivelse af, hvilken sort der er i posen. Så ved du, hvor stærke de chilier er, som du tager op af fryseren.

    • Tørring af chili

    Chilier med tyndt skind er velegnede til tørring. Herhjemme skal tørringen foregå indendørs. For det bliver for koldt om natten og luftfugtigheden er oftest alt for høj udendørs, til at du kan tørre chilier.

    Træd en nål med en kraftig tråd og stik den gennem den tykke del af stilken på hver enkelt chili, som du skal have tørret. Du må ALDRIG stikke nålen gennem selve frugten. Den skal være intakt og hel.

    Når du er færdig, tager du nålen af tråden og binder en stor knude i hver ende af tråden. Slå en løkke på den ene ende af tråden og hæng nu chilierne op et tørt og varmt sted i huset, hvor der samtidig er god luftcirkulation. Luftcirkulationen sørger for, at chilierne ikke bliver dårlige, når de først er tørrede.

    Når chilierne er helt tørret ind, kan du vælge at knuse dem til nogle flager eller kværne dem til pulver. Derefter kan de hældes på lufttætte krydderi- eller patentglas, hvor de så kan opbevares, til du skal bruge dem i madlavningen.

    • Chili er sundt

    På grund af Chili Klaus er chili nok mest kendt for sin styrke. Men faktisk er chili også sundt og har været anvendt som lægemiddel i flere tusinde år. Og det er lidt af et vidundermiddel. For ifølge gamle husråd og lægebøger har chili været brugt til alt lige fra almindelige forkølelser, betændelser og tandpine over dårlig fordøjelse og andre maveproblemer (tror pokker) og til gigt og lammelser af forskellig art.

    I dag viser den nyeste forskning, at der rent faktisk er noget om chiliens medicinske effekt. Således er det blevet påvist, at chili kan dræbe visse typer af kræftceller og er godt for både blodtrykket, immunforsvaret og din evne til at holde den slanke linje. For chili både booster mavens forbrænding og sænker appetitten.

    • Chili smager godt

    Chili er dog nok mest anvendt som enten krydderi eller ingrediens i madretter – oftest gryderetter og supper. Mest kendt er nok chili con carne, der var den første af de mexicanske og sydamerikanske madretter, der vandt indpas herhjemme.

    Senere er der fulgt mange flere retter efter, hvor chili spiller en større eller mindre rolle. Ikke bare traditionelle mad- og grillretter, men også bagværk, desserter og forskellige smagsgivere.

    Sidstnævnte kan du selv producere, f.eks. i form af chiliolie. Køb en god olivenolie og skær en chili i den ønskede styrke i små stykker. Kom derefter chilien ned i olieflasken og lad den trække minimum et døgn – og gerne længere – før du bruger den. Olien passer perfekt til salater, varme retter eller andre steder, hvor der er brug for olie med chilismag.

    • Dragon Breath – verdens stærkeste chili

    Har du smagt en stærk chili selv, eller set nogle af Chili Klaus’ videoer, hvor diverse kendisser er døden nær eller brækker sig, efter at have smagt hans chilier? Så har du sikkert spekuleret på, hvad der er verdens stærkeste chili.

    Den hedder Dragon Breath og ligger styrkemæssigt langt, langt over nogle af de chilier, du kan købe herhjemme, og en hel del over styrken på den stærkeste chili, som Chili Klaus har serveret for en af hans kendis-gæster.

    På den særlige Scoville-skala, som anvendes til at angive styrken på chili, scorer den stærkeste chili fra en af hans videoer mellem 1.300.000 og 2.000.000. Dragon Breath ligger på omkring 2.480.000!

    Til sammenligning ligger en almindelig Jalapeño-chili af den slags, du kan købe i supermarkedet på omkring 2.500-5.000 på den samme skala. De stærkere Piri Piri og Habanero chili ligger på mellem 100.000 og 350.000.  Så Dragon Breath er bestemt ikke for tøsedrenge.

    Selv har jeg ikke en Dragon Breath i mit sortiment. Men flere af de chilier, du kan købe hos BilligGro ligger et pænt stykke over middel på Scoville-skalaen. Så du kan sagtens få udfordret dine smagsløg med chilifrø købt hos mig.