Kontakt mig på telefon 25343333.
Hurtig levering 1-2 hverdage med PostNord pakke
FRAGT PRIS BREV 10,- PAKKE FRA 45 KR.
  • Transform your garden with our exclusive range of chilli seeds! From mild to wild, our range offers a wide range of taste experiences. Grow your own juicy chillies and add a touch of spice to your dishes. Perfect for personal enjoyment. Explore the world of flavor - grow your own chilies today
Chilifrø

Underkategorier

  • Mild Chili frø

    MILD CHILI FRØ

    Mild chili er til dem der godt vil have lidt smag i deres mad uden det er for stærkt.
    Jeg har delt chilifrøene op så du kun vil finde dem der har smag og ikke er så stærke. Du kan ligeledes finde en så-vejledning på hver af de respektive chili.

    Jeg dyrker frøene frem selv så uden at love for meget er det nok danmarks bedste kvalitet inden for chilifrø.

    _split_

    Mild chili frø tilbyder ikke kun en smagsfuld oplevelse, men de bringer også sundhedsmæssige fordele til bordet. Her er nogle af de potentielle sundhedsfordele ved at inkludere milde chilier i din kost:
    1. Rig på Vitaminer og Mineraler:

      • Mange milde chilier er en god kilde til vitaminer som A, C og K samt mineraler som kalium og folat, hvilket er vigtigt for kroppens sundhed og funktion.
    2. Antioxidantrig:

      • Chilier indeholder antioxidanter, såsom capsaicin, som kan bidrage til at bekæmpe oxidative stress og beskytte kroppens celler mod skade.
    3. Metabolismefremmende Egenskaber:

      • Capsaicin, der findes i chilier, har vist sig at have metaboliske fordele, herunder at øge stofskiftet og fremme vægttab.
    4. Smertelindring:

      • Capsaicin har også smertelindrende egenskaber og bruges nogle gange topisk i cremer og salver til at lindre smerte og ubehag.
    5. Fordøjelsesstøtte:

      • Mild chili kan have gavnlige virkninger på fordøjelsessystemet ved at fremme produktionen af mavesyre og forbedre fordøjelsen.
    6. Forbedret Hjerte-Kar-Sundhed:

      • Nogle studier antyder, at forbruget af chilier kan have positive virkninger på hjerte-kar-sundheden ved at sænke blodtryk og kolesterolniveauer.
    7. Immunsystemsstøtte:

      • Vitamin C-indholdet i milde chilier kan bidrage til at styrke immunsystemet og beskytte kroppen mod sygdomme.
    8. Blodsukkerkontrol:

      • Nogle undersøgelser antyder, at chiliindtagelse kan hjælpe med at regulere blodsukkerniveauer, hvilket kan være gavnligt for personer med diabetes.
    Det er vigtigt at bemærke, at virkningerne kan variere fra person til person, og at moderation er nøglen. Hvis du har sundhedsmæssige bekymringer eller spørgsmål, er det altid bedst at konsultere en sundhedsperson før ændringer i din kost.

  • Middle Chili frø
    • MIDDEL CHILI FRØ

      I denne kategori vil du finde de middel stærke chili. For den utrænede chili spiser vil mange alligevel virke stærke. Personligt selv synes jeg at det er en dejlig smagsforstærker til mad. Chili kan bruges som en form for slankemiddel, da det vil ændre dit stofskifte og forhøje din forbrænding. Din mæthedsfornemmelse vil også indtræffe hurtigere. 

    _split_

    Der findes rigtig mange chili frø, med forskellig styrke og smag. Her finder du et stort udvalg af chili frø som bliver til de flotteste og bedste chili planter. Jeg sætter en stor ære i at de udvikler sig rigtig og at de er 100% spire frisk. Og der er er kun en måde jeg kan sikre mig det på, det er ved at frem drive chili frø selv. Jeg får moder frøene til chili planterne fra hele verden, især fra Asien og USA.
    Ved og lave frøene til chili selv undgår jeg at vurdere om leverandøren er ok, eller om han er fuldstændig ligeglad, og kun tænker på penge.
    Der er rigtig mange måder at så chili frø på. Du finder min så-vejledning under hver type chili frø. 
    Jeg er sikker på, jeg har de bedste og billigste chili frø.

  • Stærk Chili frø

    STÆRK CHILI FRØ. Disse chilier skal man generelt tage sig i agt for, da det for nogen kan være en voldsom oplevelse.
    _split_
    En lille advarsel - stærk chili kan give forhøjet blodtryk og puls, derfor skal man bruge en tilvænningsperiode hvor man går fra milde chili og langsomt trapper op til de stærke. Jeg valgte at starte op med long slim middel chili som også i dag er en af mine fortrukne. Efter at jeg blev vant til den middel stærke chili startede jeg på Pip pip chilien. I dag har jeg været igennem en tilvænningsperiode og kan derfor klare en skorpion Chili. Men det har taget mig mere end to år at komme dertil.
     

    Lav selv chilipulver

                      chili frø chilipulver

    Chilipulver er meget nem at fremstille. Jeg har købt en el-kaffekværn i Føtex til 179,- Den er rigtig god. Jeg tager den tørre chili og kommer i. Hvis det er en stærk chili anbefaler jeg at man finhakker den. I så fald er det meget nemt at fordele det i for eksempel en gryderet. De chili der er middel kan for nogen virke meget stærke. Hvis man finder dem for stærke kan man også her løse det ved at finhakke dem. Andre vælger at grovhakke dem som det chilipuvver man får i det lokale pizzebruger typisk chili pulver med styrke 5 til 6 Chili er et helt fantastisk slanke middel. Chile øger forbrændingen hvilket viser sig ved at man sveder meget.

    Chili frø chilifrø

    Sæson 2017 har været meget mærkelig ren vejrmæssig, der er ikke kommet mange chili frø. Nogle Chili planter er simpelthen gået ud, men naturligvis er der nogle der har overlevet, som jeg har taget frø fra
    blandt andet den orange habanero chili. Det kan være svært at beskrive smagen af de helt stærke chilier, som den orange habanero er. Jeg har testet den i suppe og en krydret ret.

    Derfor smager chili stærkt 

    Fra videnskab.dk

    Rød peber, chili, snackpeber, cayennepeber og paprika er tæt beslægtede, men smager vidt forskelligt. Få den videnskabelige forklaring bag peberfrugternes styrke her

    Al peberfrugt har sit ophav i latinamerikanske sorter, som blev dyrket af indianerne i århundreder før opdagelsen af Amerika.

    Det hævdes, at Christoffer Columbus lærte ’den nye verdens’ peber at kende i 1493, hvilket åbnede for et gastronomisk eventyr, der spredte sig rundt om Jorden med en ihærdighed, der ikke er set siden.

    Slægten peberfrugt omfatter i dag betydningsfulde handelsvarer som grøntsagerne rød peber, grøn peber og snackpeber og krydderierne cayennepeber, chili og paprika.

    Den ungarske ret goulash indeholder paprika, som er tørret og pulveriseret peberfrugt af en særlig sort, der blev skabt af ungarske planteavlere.

    Den mexicanske ret chili con carne, som i al sin enkelthed består af oksekød, chili og olie, serveres i dag over hele Jorden. Retten blev i den kinesiske provins Sichuan gjort stærkere og omdøbt til hot pot. I 1960erne blev sødt-smagende rød peber udbredt som grøntsag her i landet. Siden er en lang række spændende sorter dukket op – også de stærkt-smagende chili.

    Den stærke smag

    Den stærke smag i peberfrugt skyldes alkaloidet capsaicin. Stoffet er ikke ligeligt fordelt i frugten; den højeste koncentration findes ofte i placenta eller frøstolen, der sidder som lister på indersiden af frugten og hæfter frøene i lange rækker.

    Capsaicin er ganske stabilt og går ikke tabt ved fremstilling af blandt andet tabascosauce, som består af massakreret chili, salt og vineddike lagret på egetønder i tre år. Stoffet kan sågar bevare sin virkning gennem tarmsystemet, så rent faktisk svier en chili to gange.

    Fakta

    Slægten Capsicum, på dansk peberfrugt, omfatter 35 arter.

    Blomsten er hvidlig og stjerneformet, ofte med syv kronblade, hvilket er usædvanligt blandt natskygger.

    Frugten udvikler et hult bær, som er dækket af en tynd, voksagtig hud.

    Peberfrugt må ikke forveksles med ægte peber, der stammer fra en indisk slyngplante.

    På syriske markeder forhandles peberfrugter, som af form og størrelse ligner snackpeber, der kendes fra de danske supermarkeder, men den handlende i Syrien kan ikke vide sig sikker på, om der købes søde eller stærke frugter.

    De ligner nemlig hinanden til forveksling og ligger blandet i samme kasse. Genetisk set må nogle frugter bære anlæg for stærk smag, mens andre har anlæg for sød smag.

    Nedarvningen af den stærke smag

    Undersøgelser har vist, at genet for stærk smag dominerer, og at den stærke smag nedarves efter klassisk mendelsk arvegang. Det betyder, at frø fra forældreplanter med stærke peberfrugter kan spire til planter med enten stærke eller søde frugter.

    Har begge forældreplanter derimod søde frugter, vil deres afkom altid danne søde frugter. Sagen kompliceres af, at forskere har opdaget, at flere gener har effekt på peberfrugtens smag. Det kan betyde, at et gen producerer et stof, som er nødvendigt for, at et andet gen har en effekt på frugtens stærke smag.

    Erfaringer fra drivhuse med både stærke og søde sorter, som får lov at krydse indbyrdes og tilfældigt, har vist, at næste generation danner planter med middelstærke frugter. Hvis den tilfældige krydsning fortsætter år efter år, vil andelen af middelstærke frugter øges i nogle generationer.

    C-vitamin og citronsyrecyklus

    En forklaring kan være, at dyrkede peberfrugter ligesom kartoffel og tomat er polyploide. Det vil sige, at de har flere sæt overskydende kromosomer. Ind til en grænse gælder det, at flere kromosomsæt betyder flere pladser til gener med virkning på smagen.

    Peberfrugternes høje indhold af C-vitamin blev opdaget af den ungarsk-amerikanske biokemiker Albert Szent-Gvörgvi i 1932. Med C-vitamin udvundet fra peberfrugter opstillede han forsøg, som klarlagde vitaminets betydning for citronsyrecyklus, der er en grundlæggende biokemisk proces i den levende celle. Opdagelsen gav ham nobelprisen i medicin og fysiologi i 1937.

    Peber: Capsicum annuum

    Peber har i århundreder været kulturplante verden over og rummer sødtsmagende sorter som rød peber, grøn peber, spansk peber og snackpeber og mere eller mindre stærktsmagende sorter som paprika og aleppopeber.

    Det videnskabelige navn annuum betyder enårig og hentyder til, at kulturplanter har en enkelt vækstsæson. Udvikler peber sig frit og under frostfrie vilkår, er den flerårig og busklignende.

    Habanero: Capsicum chinense

    Habanero ligner en rød peber i miniformat. Den er 3-6 cm lang, først grøn, siden gul, orange og rød. 1800-tallets botanikere anså den fejlagtigt for at stamme fra Kina og kaldte den derfor Capsicum chinense, som kan oversættes til kinesisk peberfrugt.

    Undersøgelser viste siden, at planten stammer fra Yucatanhalvøen i Mexico. Habanero er i dag udbredt som kulturplante over hele den tropiske og subtropiske verden og benyttes i madlavning. Den er meget stærk og skal anvendes med varsomhed. Habanero ses sjældent på det danske marked.

    Chili: Capsicum frutescens

    De lange, tilspidsede frugter er først grønne. Siden modner de i grønne, gule, hvide, auberginefarvede eller røde nuancer. Grænsen mellem chili og habanero er uskarp, og chili anses for at være ophav til habanero.

    En varietet sælges som prydplante på grund af de opretstående frugter med farverige modningsmønstre. Arten omfatter spiselige sorter som cayennepeber og tabascopeber.

    Chili anvendes inden for alternativ medicin mod influenza og infektioner. På gigtforeningens hjemmeside angives chili som et smertelindrende middel mod leddegigt og slidgigt. Desuden skal chili øge sexlysten.

  • Alle chili frø

    Her kan du se mit store udvalg af chili frø. Billiggro har Danmarks bedste chili frø og billigste FRAGT fra kun 10 KR....Chili er min største passion....

    _split_ 


    Hvis du har spørgsmål vil jeg meget gerne hjælpe blot ring til 25 34 33 33 

Chilifrø Der er 90 varer.

pr. side
Viser 1 - 75 af 90 varer
  • Large selection of strong chili seeds - buy your chili seeds online from us

    YrOn4OS3ZMF_GQ8fn7ky0R3ShYQR6sI5dVqtbwoR_LKeSQiZEQQwNhlmb5BnMucmB9EkImR_40y3XV9y60F5JP1NC5G0PaITO7VjdmcEC5LCgv0RN8oUM1yJLsa7PU8PLJKDRPRn3Okpi3bnkBQIsQ

    Chili is a popular and flavorful plant that is used as a spice in many different dishes. The fruits of the chili plant, also known as peppers or capsicum, vary in flavor and strength, and this is where chili seeds come into play. The chili seeds are the seeds from the chili fruits and are what you plant to grow your own chili plants.

    There are many different types of chili to choose from, both strong and mild. Strong chilies such as habanero and scotch bonnet have a really high strength and are popular in many dishes to give extra heat and spice. Mild chillies, on the other hand, are often used for decorative purposes or as a bit of spice in dishes.

    Buying chilli seeds online

    BeMjtb5nmP_h952-NnxpAgPXEqNhLjT2Zqa4QAhSqftFyrKiSAROgR-VAJ9iAFSRDrXgjCD-jRdALblvxujFav3HYRo6GidATv_8KiWf-9AXofbfM3Hh_VbFysgUMAy0w3Jxi4G-CMVZW9vMGTigCA

    With us you can find a large selection of strong chili seeds that you can buy online. We offer different varieties of chili seeds, so you can find exactly the seeds that suit your needs. Whether you prefer mild or strong chillies, we have something for everyone. Order your chili seeds online with us and have them delivered directly to your door.

    Guide to growing your own chillies

    I-UAropy_0fMe1Sop1YIIQjXn1LoyY9nOzsogC0q4GzJ82PG_Z1FUe8I9jppuIUXfe0AWkc_-7jtp43h7RrwJSHtx2YXxK-dJLJyVwUWpIE69X561Uu_uiOvL_IC_Gk5cV6jPcBwMh3sW2EshoGu1Q

    Want to grow your own chilies at home? It is an exciting and rewarding process. Start by choosing which chilli varieties you would like to grow. There are many different varieties to choose from, so think about which flavor and strength you prefer. Some of the most popular chili varieties for home cultivation are Habanero and Scotch Bonnet, both known for their extreme potency.

    What types of chili can you grow?

    Once you have chosen your chilli varieties, you can start sowing your chilli seeds. Be sure to choose a good seeding soil that is suitable for chili plants. Fill small pots or seed trays with soil and plant a chilli seed in each. Cover the seeds with a thin layer of soil and water gently. Place the pots in a warm and bright place, eg on a windowsill.

    Sowing chilli seeds

    As the chili seeds germinate and develop, be sure to give the plants proper care. Chilies need lots of light, so be sure to place them in a bright spot. Watering is also important, but be careful not to overwater as this can lead to rotten roots. Fertilizer can be beneficial to promote growth, but choose a fertilizer specifically designed for chili plants. Remember to follow the manufacturer's instructions.

    Different types of chilies

    AFLCe8SPyhC2zuqrpojirj-OBSPjqz6H7FkGQ9HWRytJf7-oFuFoRnsZtXtpdNMDVTqZw8v-m4wRLAdUDqRuMm9D2ehsFLmqIC8z5ILZL6Q6mqqs9OOiX0b_G-0yH1TI5VX5T8SbhUVcbe3GyQqHzg

    There are many different types of chili to choose from, each with their own unique flavor and strength. One of the most common chili varieties is Capsicum annuum. This variety is known for its mild taste and is often used in many culinary dishes. Another popular variety is Capsicum chinense, which is known for its extremely high potency and is often used in strong sauces and condiments.

    There is also Capsicum baccatum, which has a mild to medium strength and is often used in traditional dishes from South America. Capsicum frutescens is another variety that has a medium to high strength and is often used in hot sauce and strong dishes. Finally, there are also wild chillies, which are naturally growing chillies and can have varying taste and strength depending on the species.

    Use of chilies

    e9Yvg3Nsmtq55I0PVOvTHh_FhctWJMVsgx9RX_ovEJojqA--TZwO2tbLmsLQLndbEeqhFArx25GxCqMl_NidkFtI8FlIHT-4GcIes90Uu1MUnwLkq_PNyrpbnOmhtzSBBoPTxPmbgB4YToQ3yVKLww

    Chillies have many uses both in the kitchen and in medicine. Culinarily, chillies are used to add flavour, spice and heat to various dishes. They can be used fresh, dried or as a powder in everything from soups, stews, marinades and sauces. Chilies can also be used to make spices and spice blends that add an extra dimension of flavor to your own homemade recipes.

    In addition to their culinary purpose, chilies also have medicinal properties. They contain a natural compound called capsaicin that has been shown to have anti-inflammatory, pain-relieving and antibacterial properties. Capsaicin is also used to relieve pain and itching in certain skin conditions, such as psoriasis. In addition, chilies can help increase metabolism, improve digestion, and increase the production of endorphins, which can improve mood and reduce anxiety.

    Tips and tricks for growing chillies

    xyraObk73jUcfpmgwe-EDKIouLNkZSqWaGvkJTVksz7kA8yHWgqMZQLKcFCtdDnbctOXj-HPtG3yVBs1tOLD74_e61-I7BnRIlj6-mDq4jk99nXmso1PWFLGOqwTsNXEiOMkyW1UZasA57ghXQNxJg

    When growing chillies, you can use a mini greenhouse to create the ideal growing conditions. A mini-greenhouse provides optimal heat and humidity, which helps the chili seeds to germinate and grow. Place your seeds in small pots or seed trays inside the greenhouse and close it tightly. It is important to maintain an even temperature of around 25-30 degrees Celsius as this is ideal for the chilli seeds to germinate. Also ensure that the greenhouse has sufficient ventilation to avoid mold and fungus.

    Selection of soil and fertilizer

    When choosing the soil for your chili seeds, it is important to choose a well-drained soil with a pH value of around 6-7. A good option is to use a mixture of sphagnum moss and perlite, as this provides a loose and moisture-retaining soil. When it comes to fertilizer, it is best to use a balanced fertilizer specially formulated for chili plants. Apply the fertilizer according to the manufacturer's directions to ensure your chilies get the proper nutrition and grow well.

    Watering and sunlight

    Watering is an important part of chilli cultivation as the plants need adequate moisture to grow and thrive. Water your chillies regularly, but be careful not to overwater them as this can lead to rotting roots. Allow the soil to dry slightly between each watering to avoid excess water. When it comes to sunlight, chilies need at least 6-8 hours of direct sunlight per day. Place your plants in a sunny place, eg on a windowsill or in the garden, where they can get the necessary light to grow.

    Conclusion

    Vv46GkwkVG7HnNAnqwnFeZMQL1jyyaRK-7nJG-tFpZGBTthB04rnFtzVVFPFbqhWxRw2LEgrPnYn4BUOD1Jb5o9MfWzzqUVG36WBz49ZQS1E-fPowi6nkbxR9zZMck5Jir6nrfgfA9uCpm4HTDIPSQ

    Summary of chili seeds and their cultivation

    Chili seeds are the key to growing your own chili plants at home. There are many different varieties of chili seeds to choose from, both strong and mild, and it's important to choose the seeds that suit your preferences. When growing chillies, you can use a mini greenhouse to create the ideal growing conditions. Be sure to use a well-drained soil and appropriate fertilizer. Water your chilies regularly, but be careful not to overwater them. Also give them plenty of sunlight to ensure good growth and fruit formation.

    Q: What is the difference between strong and mild chili seeds?

    A: The difference between strong and mild chili seeds lies in the amount of capsaicin that the fruits of the chili contain. Capsaicin is the substance that gives chili its strength. Strong chili seeds contain more capsaicin and therefore can produce chili fruits that are stronger in flavor and heat when they ripen.

    Q: What are capsicum chinense, capsicum annuum, capsicum baccatum and capsicum frutescens?

    A: Capsicum chinense, capsicum annuum, capsicum baccatum and capsicum frutescens are four different species of chilli plants. They all have different characteristics and produce chili fruits of varying flavor and strength. It is worth researching each species to determine which type of chili seed best suits your needs and preferences.

    Q: Can I grow chillies indoors?

    A: Yes, you can easily grow chillies indoors. Chili plants require heat and sunlight to thrive, so it's important to place them where they get plenty of light. If you don't have access to direct sunlight, you can also use artificial light sources, such as grow lights, to give the plants the light they need.

    Q: How to grow chillies in a mini greenhouse?

    A: If you want to grow chilies in a mini greenhouse, you must first make sure that the temperature and humidity of the greenhouse are ideal for chili plants. Place your chili seeds in the ground or in small pots, making sure to keep the soil moist. As the seeds germinate and the plants grow, you can start to add fertilizer and adjust the temperature and humidity as needed.

    Q: What colors can chili fruits have?

    A: Chili fruits can be different colors, depending on the variety. Some varieties have red, green, yellow, or orange fruits, while other varieties may have purple, brown, or even black fruits. The color of the chili's fruit can be an indicator of its ripeness and strength, but it varies from variety to variety.

    Q: How strong can chili be?

    A: Chili peppers can be very strong, and strength is measured in Scoville Heat Units (SHU). The strongest chili in the world, according to Guinness World Records, is the Carolina Reaper, which can reach about 2.2 million SHU. But generally speaking, chili fruits can vary in strength from very mild varieties with low SHU, to extremely strong varieties with high SHU.

    Q: How do you remove the chili's potency from food?

    A: If you want to remove the chili's power from the food, you can use some advice like adding lactose containing foods like milk or yogurt. This is because capsaicin, which is responsible for the chilli's strength, is broken down by the fat molecules in these products. You can also try adding a little sugar or honey to the food to soothe the strong taste.

    Q: What happens if you eat chili with the skin on?

    A: The skin of the chili can be very strong and cause discomfort or irritation if ingested. Some people are more sensitive to the skin of the chili than others. If you accidentally eat chili with the skin on and experience discomfort, it may be a good idea to drink some milk or eat some bread to relieve the symptoms.

    Q: What do I do if I have questions about the products or my order?

    A: If you have any questions about our products or your order, please contact our customer service by sending an email to [email protected] We will be happy to assist you with any questions or concerns you may have.

    Q: What do you do with my personal data when I place an order?

    A: When you place an order with us, we collect some personal data such as name, address and email. This information is used exclusively to process your order and ensure a quick and correct delivery of your goods. We process your personal data in accordance with applicable data protection laws and we do not share your information with third parties without your consent.